DEL PONTE U BEOGRADU

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2001.

00:01

Default images
Bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic bio je obavesten da ce zgrada RTS biti bombardovana, saopstila je u utorak glavni tuzilac Haskog tribunala porodicama poginulih radnika RTS. Advokat roditelja, Slobodan Sisic, posle sastanka s Karlom Del Ponte Radiju B92 je rekao da ocekuje njenu veliku pomoc u rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za bombardovanje RTS. "Cak i gospodina Slobodana Miosevica su gospoda iz NATO obavestila da ce biti bombardovana zgrada RTS, izjavila nam je Del Ponte. Ako bude stvarnih i pismenih dokaza da je to tacno, a nemamo razloga da ne verujemo gospodji Del Ponte, onda to potpuno menja citavu koncepciju naseg posla. Smatramo NATO apsolutno odgovornim za bombardovanje, ali to nas ne sprecava da ne pokrenemo krivican postupak protiv nasih ljudi za koje smatramo da su suodgovorni za pogibiju 16 neduznih ljudi", rekao je Sisic. Upitan da li su Karli del Ponte ukazali na odgovornost NATO za bombardovanje zgrade RTS, advokat Sisic je rekao da im je Haski tuzilac prenela da u tom sudu ne raspolazu dovoljnim dokazima na osnovu kojih bi nekog iz NATO optuzili za bombardovanje zgrade RTS. "Ali, to je samo za ovaj trenutak. Postoji mogucnost da, ako dodje do novih dokaza, a oni su ovde da bi prikupili dokaze, se pokrene pitanje eventualne odgovornosti, pa ce i to uzeti u razmatranje. Dakle, nije svrsena stvar, nije zauvek receno da oni nece biti krivicno gonjeni", rekao je Sisic.

Majka jednog od nastradalih radnika RTS Zanka Stojanovic navela je da je ohrabrena susretom s glavnim tuziocem Tribunala. "Za 21 mesec nismo naisli na razumevanje od bilo koga, osim od predsednika Kostunice. Izlazimo optimisticki raspolozeni da jedan mali korak napravljen. Neka se krivci nadaju da ce vrlo brzo doci na optuzenicku klupu, a to su Milanovic, Komrakov, Lenard, Vojvodic", rekla je Stojanovic, javlja B92.

Osim razgovora sa trojicom ministara u saveznoj vladi - Goranom Svilanovicem, Zoranom Zivkovicem i Momcilom Grubacem – tuzilac Haskog Tribunala Karla del Ponte u sredu ce se sastati i sa okruznim javnim tuziocem Andrijom Milutinovicem, kao i sa predstavnicima porodica nestalih i kidnapovanih lica na Kosovu i Metohiji. Takodje, B92 saznaje da ce Del Ponte razgovarati i sa guvernerom NBJ Mladjanom Dinkicem, sa kojim bi trebalo da razgovara o mogucnostima saradnje u pronalazenju novca iznetog iz zemlje u vreme vladavine bivseg rezima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: