ODLOZEN SASTANAK MAROVICA SA SEFOVIMA POSLANICKIH KLUBOVA

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2001.

21:08

Default images
Sastanak predsjednika Skupstine Svetozara Marovica sa potpredsjednicima i sefovima poslanickih klubova u crnogorskom parlamentu, koji je trebalo da bude odrzan u ponedeljak, odlozen je na zahtjev jednog broja poslanickih klubova, kako bi obavili odredjene dopunske konsultacije, saopsteno je iz kabineta predsjednika parlamneta. Kako prenosi dopisnik Radija B92, u saopstenju se dodaje da ce o terminu odrzavanja novog sastanka javnost biti blagovremeno obavijestena. Kako se nezvanicno moglo cuti iz izvora bliskih pregovarackim timovima, do odlaganja je doslo na zahtjev predstavnika vladajuce koalicije, a u cilju obavljanja dodatnih konsultacija izmedju DPS-a i SDP-a.

U izjavi koju su prenijeli podgoricki mediji, crnogorski premijer i potpredsjednik DPS-a Filip Vujanovic je ocijenio da je neophodno postignuti sporazum parlamentarnih stranaka o odrzavanju referenduma, kako bi se smirile politicke tenzije u Crnoj Gori. On je rekao da su razgovori u Skupstini usli u zavrsnu fazu, te da je jedino ostalo sporno da li treba prihvatiti prijedlog SDP-a da referendum treba da bude odrzan do 31. juna. To treba prepustiti Skupstini da utvrdi u novom sazivu", rekao je Vujanovic dodajuci da je on vise pristalica izbora pa referenduma", jer ne bi bilo dobro, kako je rekao, vjestackom parlamentarnom koalicijom obezbijediti referendum.

Potpredsjednik SNP-a Predrag Bulatovic izjavio je da njegova partija pristaje na raspisivanje referenduma samo ako to bude krajnji rezultat razgovora o odnosima u federaciji predstavnika Crne Gore, Srbije i saveznih organa, te da je sve ostalo za SNP neprihvatljivo". Potpredsjednik crnogorskog parlamenta i visoki funkcioner SDP-a Dragisa Burzan izjavio je za "Vijesti" da je stav njegove partije da se u sporazum ugradi obaveza raspisivanja referenduma do kraja juna. "Nije potreban duzi period izmedju izbora i referenduma, jer ce i na izborima dominirati pitanje nezavisnosti Crne Gore", rekao je Burzan dodajuci da bi bilo dobro da Skupstina u starom sazivu usvoji zakon o izjasnjavanju gradjana o drzavnom statusu Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: