MAROVIC: NIKO NIJE PROTIV REFERENDUMA

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2001.

15:30

Default images
Predsednik Skupstine Crne Gore Svetozar Marovic ocenio je u ponedeljak da je moguce naci resenje za pitanja prevremenih izbore i referenduma o ustavno-pravnom statusu Crne Gore, javlja SRNA. On je u pisanoj izjavi istakao da se da postoji dogovor da se otvori "poseban televizijski kanal, cija bi gledanost bila na teritoriji citave Crne Gore i koji bi bio otvoren 24 casa za predstavljanje svih parlamentarnih stranaka" . Marovic je podsetio da je na konsultacijama sa predsednicima poslanickih klubova "postignuta salasnost i za odrzavanje referenduma". "Zajednicki smo konstatovali da niko nije protiv referenduma. Dogovorili smo se da bi bilo vazno doneti zakon o referendumu u ovom sazivu Skupstine, kako bi njegovim sadrzajem stvorili uslove za demokratsku i transparentnu proceduru zasnovanu na najvisim medjunarodnim standardima" - istakao je Marovic. Prema njegovim rijecima, "jedni insistiraju da referendum mora biti odrzan do 30. juna i da to pise u Sporazumu, dok se drugi zalazu da o referendumu odluci novi saziv Skupstine, koji ce vjerovatno odraziti novi odnos politicih snaga". "Licno mislim da je tu moguce naci sporazum, jer oni koji nisu za sporazum moraju jasno reci sta je alternativa, sta oni predlazu i da li zbog toga zrtvuju citav dogovor" - kaze se u Marovicevoj izjavi. On je naglasio da Crna Gora, cuvajuci svoju tradiciju i radi svoje buducnosti, mora da bude uporna u afirmaciji dijaloga sa Srbijom. Marovic smatra da svi koji misle da ne treba razgovarati sa Srbijom "ne misle dobro ni Srbiji ni Crnoj Gori".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: