DEL PONTE CE DOSTAVITI NALOG ZA HAPSENJE PELEVICA?

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2001.

15:59

Default images
Haski sud je pre desetak dana jugoslovenskom ministru policije Zoranu Zivkovicu dostavio diplomatsko pismo u kojem od vlasti SRJ trazi hapsenje Ratka Mladica koji se, navodno, nalazi u Beogradu - pisu banjalucke "Nezavisne novine" u ponedeljak, prenosi Srna. Prema saznanjima tog lista, glavni tuzilac Haskog suda Karla del Ponte ce najverovatnije tokom posete Beogradu, koju pocinje u sredu, predati nalog za hapsenje predsednika Predsednistva Stranke srpskog jedinstva Borislava Pelevica, cije se ime nalazi na tajnoj optuznici.List pise, pozivajuci se na izvore bliske jugoslovenskom predsedniku Vojislavu Kostunici, da je Pelevic optuzen za ratne zlocine u Zapadnoj Slavoniji i istocnoj Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: