Nema cepanja u G17 plus

Poslanički klub G17 Plus nije zauzeo večeras konkretan stav o spornim pitanjima. Čeka se sednica Glavnog odbora u subotu.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.05.2006.

16:33

Default images

Jedna od tema rasprave na Glavnom odboru će biti i predlog Miroljuba Labusa da se izađe iz Vlade. Zvaničnici G17 plus su rekli da neće doći do raspada stranke, kao ni do smene predsednika Miroljuba Labusa.

Iako se već danima u javnosti špekuliše kako će se poslanički klub G17 podeliti na one koji su za Labusa i na one koji su za Dinkića, posle još jednog sastanka u Skupštini, dva lidera izašla su zajedno i to zagrljeni: "Mlađa i ja smo se dogovorili da sada ne dajemo izjave. Predsednik poslaničkog kluba vas je obavestio. Dođite u subotu, onda će stvari da se odluče. Mi smo civilizovani ljudi, što god da se desi u subotu neće biti krvi", kazao je Labus.

Medjutim se kako nezvanično saznaje, Labus i Dinkić osim da ne daju izjave, dogovorili su se i da nijedan od njih dvojice ne napušta G17 plus. Odluka o sudbini stranke ostavljena je za subotu, kada će se i znati, da li G17 plus ostaje u Vladi: "Odluku ćemo doneti na Glavnom odboru, na fer i demokratski načn. Nakon toga će mo svi zajedno tu odluku poštovati", kaže Miloljub Albijanić, predsednik poslaničkog kluba G17 plus.  

Inače, pre sastanka Miroljub Labus izjavio je da nema problema ni sa jednim stranačkim kolegom, ali da ima problem sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom jer njegovu politiku ne može da podrži.

Spor unutar G17 plus nastao je posle odluke Labusa da podnese ostavku na mesto potpredsednika Vlade Srbije, povodom odlaganja pregovora sa Evropskom unijom zbog neizručenja Ratka Mladića. Poslanički klub G17 Plus sastao se i pre dva dana, a višečasovna rasprava okončana je bez određenog zaključka.

Rasplet u G17 plus pomno prati Demokratska stranka, računajući na mogućnost da vladajuća koalicija u Skupštini izgubi tesnu većinu. Zamenik predsednika DS-a Dušan Petrović, gostujući u Kažiprstu Radija B92, potvrdio je spremnost demokrata da se vrate u parlament ako se, posle razrešenja situacije u G17 plus, ukaže prilika za obaranje vlade premijera Koštunice.

"Razgovarao bih ja i sa 'crnim đavolom', a ne sa Mlađanom Dinkićem. Nemam ja s tim nikakvih problema. Vratićemo se u parlament ako se postavi to pitanje. Vlada vodi lošu ekonomsku politiku, a posledica loše generalne politike jeste obustava pregovora sa Evropskom unijom, i to je razlog da Vlada padne ukoliko se skupi više od 126 poslanika, i mi ćemo u tome učestvovati", rekao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: