Pogoršano stanje žandarma

Trojica žandarma koji se leče od hemoragične groznice zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebačeni na odeljenje dijalize.

Izvor: FoNet

Nedelja, 16.04.2006.

15:24

Default images

Direktor kragujevačke Infektivne klinike Zoran Todorović izjavio je da niko od trojice pripadnika žandarmerije - Zdravko Stević, Radoslav Šaponjić i Dejan Stojanović - nije životno ugrožen, ali se njihovo zdravstveno stanje i dalje smatra veoma ozbiljnim.

Profesor Todorović je rekao da očekuje da će se oboleli žandarmi oporaviti, ali nije precizirao kakve će biti posledice mišje groznica po njihovo zdravlje. Oni će se sigurno oporaviti, ali je sada prerano govoriti kakve će posledice bolest ostaviti, pre svega na bubrezima, rekao je Todorović. On je dodao da u Kragujevcu nema novih bolesnika sa simptomima hemoragične groznice.

Do sada je od mišje groznice obolelo ukupno 17 pripadnika žandarmerije koji su hospitalizovani u bolnicama u Beogradu, Kragujevcu, Čačku i Kraljevu. Svi inficirani žandarmi bili su u martu na zadatku u Bujanovcu, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 33 pripadnika jedinice koji su bili direktno izloženi mogućnosti zaraze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: