Saslušani za privredni kriminal

Saslušanje devet osumnjičenih trajalo, kako saznaje B92, do kasno sinoć.

Izvor: B92

Subota, 15.04.2006.

14:38

Default images

Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu saslušao je sve članove grupe osumnjičene za organizovani kriminal u privredi i svima je određen pritvor od mesec dana, saznaje B92.

Pozvajući se na neimenovane izvore, mediji prenose da tokom dva dana, koliko su osumnjičeni proveli u policijskom pritvoru, na inspektore vršen pritisak uz zahtev da uhapšeni budu pušteni iz pritvora, a kao cena nuđena za puštanje predsednika Trgovinskog suda Gorana Kljajevića pominje se milion evra. Prema nezvaničnim informacijama, Kljajević je dva puta tokom saslušanja tražio lekarsku pomoć, zbog navodnih srčanih tegoba. Lekari su, kako se saznaje, konstatovali povišen krvi pritisak uzrokovan stresom.

Portparol Specijalnog tužilaštva Tomo Zorić nije mogao da potvrdi tu informaciju jer je sve vezano za slučaj proglašeno službenom tajnom. "Državnim organima, Specijalnom tužilaštvu i sudu, treba omogućiti da krivični postupak dovedu do kraja. Ako neko u ovom trenutku treba da da sud, onda su to javnost i građani Srbije, a nije dobro da se daju izjave i komentari, bez obzira na to od koga dolaze, jer oni u ovom momentu ne doprinose vođenju krivičnog postupka, već mogu samo da mu štete", kaže Zorić.

Advokat uhapšenog advokata Nemanje Jolovića Goran Petronijević kaže za B92 da je njegov klijent saslušan, ali da sadržaj iskaza ne može da saopšti jer je slučaj i dalje službena tajna. "Poslednja informacija je od sinoć, kada je on saslušan. On je dao iscrpan iskaz u vezi sa svim okolnostima iz prijave, pošto smo je videli tek sinoć. Prema nezvaničnim informacijama, određen je pritvor, to jest, on do jutros nije pušten, a definitivnu informaciju ćemo, pretpostavljam, imati tokom dana", kaže on.

Među njima su predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević, direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković, direktor Kreditno-eksportne banke Sekula Pjevčević. Danas se očekuje odluka sudije o zahtevu Tužilaštva za sprovođenje istrage i određivanje pritvora, prenosi Tanjug. Pored navedenih, pre tri dana policija je privela sudiju Trgovinskog suda Delinku Đurđević, braću Brašnjević, vlasnike preduzeća Eko produkt, advokate Nemanju Jolovića i Jasminu Kojić i Dejana Ivezića, policijskog službenika u Generalnom inspektoratu MUP-a.

Policija je saopštila da je ta grupa kroz stečaje preduzeća Beko, BIM Slavija, Ineks, Rad, C market i Jugoeksport oštetila državu za više miliona evra. Tužilaštvo je devetočlanu grupu okarakterisalo kao zločinačko udruženje, na čijem su čelu Goran Kljajević i bivši direktor C marketa Slobodan Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: