"Ljajićeva reakcija razumljiva"

Miroljub Labus kaže da Vlada Srbije mora da smanji političku štetu nastalu zbog uvođenja privremenih mera u Novom Pazaru.

Izvor: Beta

Sreda, 12.04.2006.

15:41

Default images

Potpredsednik srpske vlade rekao je novinarima u Palati federacije da je razumljiva odluka ministra za ljudska i manjinska prava SCG i lidera Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića da podnese ostavku na funkciju šefa Koordinacionog tela za jug Srbije posle te odluke Vlade.

"Ono što moramo kao vlada da obezbedimo jeste da, u sledećem potezu, referendum o smeni ili protiv smene predsednika Opštine Novi Pazar bude održan u mirnoj situaciji. Apsolutno je nedopustivo da imamo bacanje bombi, Molotovljevih koktela i da to bude uvod u neke mnogo ozbiljnije nerede na Sandžaku", rekao je Labus.

On je rekao da bi Vlada, bez obzira na to s kim i gde sarađuje, trebalo da se drži uzdržano i da prepusti volji birača u Novom Pazaru da oni odluče šta će dalje da rade. "Meni je razumljiva reakcija ministra Ljajića, ja sam ga molio da ona bude što umerenija, zato što je on odličan ministar. On odlično obavlja posao kao ministar za ljudska prava, on odlično obavlja posao kao čovek na čelu institucije za saradnju sa Haškim tribunalom i molio sam ga da bar u tom domenu nastavi da radi svoj posao", objašnjava Labus.

Ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić juče je podneo ostavku na mesto šefa Koordinacionog tela za jug Srbije jer je nezadovoljan odlukom Vlade Srbije da uvede privremene mere u Opštini Novi Pazar.

Koalicija Lista za Sandžak: Ljajić ucenjuje Beograd

Generalni sekretar koalicije Lista za Sandžak Nermin Bejtović kaže da ministar Rasim Ljaić ucenjuje Beograd i pomaže kampanju Mila Đukanovića. "Rasim Ljajić ucenama pokušava da održi monopol koji ima u Beogradu. Direktno radi protiv interesa Bošnjaka i svesno želi da pomogne kampanju crnogorskog premijera Mila Đukanovića za nezavisnost Crne Gore", rekao je Bejtović na konferenciji za novinare.

Bejtović je rekao i da su Ljajića u prethodnom periodu podržavale Miloševićeve vlade, kao i vlade Zorana Đinđića i Zorana Živkovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: