DOS USVOJIO PLATFORMU

Izvor: B92

Nedelja, 14.01.2001.

23:51

Default images
Clanovi Predsednistva DOS usvojili su, na sastanku odrzanom u nedelju uvece u sedistu Saveza za promene u Beogradu, Platformu za uredjenje odnosa Srbije i Crne Gore, koju su sastavili jugoslovenski predsednik Voijislav Kostunica i buduci premijer Srbije Zoran Djindjic. Vojislav Kostunica je posle trocasovnog sastanka okupljenim novinarima izjavio da "je Plartforma usvojena s jasnim stavom da je ona vrlo elasticna, da ne predstavlja 'Sveto pismo', ali da, kada je DOS u pitanju, nema odstupanja oko jedne stvari, a to je zajednicka drzava". "Mogu se traziti razliciti modaliteti, ali nijedan od njih ne bi smeo da dovodi u pitanje opstanak zajednicke drzave. Izrazili smo spremnost da i dalje budemo korektni. Samo je visa sila sprecila da se gospodin Zoran Djindjic i ja sretnemo s gospodinom Milom Djukanovicem i taj susret je odlozen za sredu, zato sto gospodin Djukanovic nije mogao da dodje u Beograd", izjavio je Kostunica, javlja B92.

Na pitanje novinara Radija B92 sta je bila tema njegovog sastanka s bivsim predsednikom SRJ Slobodanom Milosevicem, Kostunica je odgovorio da "je duznost predsednika Jugoslavije da komunicira s predsednicima stranaka, pogotovo opozicionih i pogotovo najjacih opozicionih stranaka". "Ja ne mogu da uticem na kadrovska resenja drugih stranaka, ali imam obavezu da razgovaram s predsednicima stranaka i utoliko se moje ponasanje i jedna vrsta kulture koju zelim da unesem u nas politicki zivot razlikuju od ponasanja mog prethodnika, gospodina Milosevica. Zlo i naopako kada bih se ja ponasao na isti nacin. Mene obavezuju norme civilizovanog ponasanja za koje mislim da treba da vaze u celom svetu, mene obavezuje Ustav ove zemlje, obavezuju me neka pravila izvan ove zemlje i ja cu se tako ponasati", zakljucio je Kostunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: