POSEBAN SMESTAJ BILJANE PLAVSIC MESECNO 195.000 MARAKA?

Izvor: B92

Subota, 13.01.2001.

15:06

Default images
Krstan Simic, advokat bivseg predsednika Republike Srpske Biljane Plavsic pred Haskim tribunalom, izjavio je da jedino moguce resenje za smestaj Biljane Plavsic u Hagu, tzv. sigurnosni smestaj, kosta mesecno 210.000 guldena ili 195.000 nemackih maraka. "Jedina mogucnost je tzv. sigurni smjestaj, koji podrazumijeva da ona bude premjestena u neku kucu, gdje bi imala posebno obezbjedjenje. Tu se otvara finansijski problem, jer takav smjestaj mjesecno kosta 195.000 njemackih maraka", rekao je Simic za "Blic".

Prema njegovim recima, Tribunal nije u mogucnosti da izdvoji ta sredstva, a praksa je da neka drzava ili medjunarodna organizacija daju sredstva za takav smestaj.

Tribunal u Hagu saopstio je da ce bivsi predsednik RS bar jos nekoliko dana morati da ostane u zatvoru Tribunala u Seveningenu u kome je jedina zena medju medju 35 zatvorenika, a njen advokat Krstan Simic izjavio je da ce ovo pitanje biti ponovo razmatrano na sastanku iduce srede.

Zahtev da se Biljani Plavsic odobri odbrana sa slobode jos nije podnesen Tuzilastvu Tribunala, jer se ceka konstituisanje vlade RS i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: