KURIR: SA BILJANOM PLAVSIC OPTUZEN I ZAPAD

Izvor: B92

Subota, 13.01.2001.

17:31

Default images
Na optuzenickoj klupi Medjunarodnog tribunala za ratne zlocine na prostoru bivse Jugoslavije u Hagu ne sedi samo svedok protiv Slobodana Milosevica vec i protiv Zapada, ocenjuje dnevnik "Kurir", u komentaru povodom predaje bivse predsednice Republike Srpske, Biljane Plavsic, a prenosi dopisnik Radija B92. List naglasava da je "Miloseviceva supruga Mira Markovic nazivala Biljanu Plavsic zenski Mengele". "Kurir". takodje, pise kako se "moze pretpostaviti da ona puno zna o planiranju ratnih zlocina" i da se "zato moze smatrati pravim svedokom protiv bosansko srpskih takozvanih kancelarijskih zlocinaca cije se kriminalne aktivnosti teze dokazuju nego one vojnika". "Kurir" nastavlja da je Biljana Plavsic dobar svedok i "protiv cuvara bosanskih Srba iz Beograda". "Deklarisana antikomunistkinja mrzela je Milosevica iz dna duse", pise list.Zbog toga kruze glasine da ce ona ako pruzi dovoljno dokaza moci da racuna na umanjivanje kazne, mozda caki na pomilovanje, podseca list. Medjutim, naglasava "Kurir", sa Biljanom Plavsic na optuzenickoj klupi indirektno se nalazi i Zapad, a pre svega Sjedinjene americke drzave. "Amerika je Biljanu Plavsic izmislila, kao umerenog naslednika Radovana Karadzica. Ukoliko bi jednog dana pred sud stigao i Milosevic, Zapad bi se nasao pred jos vecim problemima, jer je tog gospodina godinama tretirao kao faktor stabilnosti", pise becki "Kurir", javlja dopisnik Radija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: