KOSTUNICA PRIMIO DELEGACIJU SRBA S KOSOVA

Izvor: B92

Petak, 12.01.2001.

17:42

Default images
Predsednik SRJ Vojislav Kostunica primio je u petak delegaciju Srba sa Kosova i Metohije, koji su ga upoznali sa teskim bezbednosnim prilikama u pokrajini i napadima albanskih terorista na zivote i imovinu nealbanskog stanovnistva, prneosi Fonet. Kako je saopsteno iz kabineta predsednika SRJ, Srbi sa Kosova su izrazili bojazan od legalizovanja etnickog ciscenja i monoetnickog drustva, u kome nema mesta ni sigurnosti za nealbanske etnicke zajednice. U razgovoru je istaknuta nuznost doslednog postovanja Rezolucije 1244. Saveta bezbednosti UN, kao i neophodnost da medjunarodna zajednica doprinese povratku raseljenih lica sa Kosova, jer je to od presudnog znacaja i za stabilnost regiona u celini. U saopstenju se navodi i da je naglasena odlucnost da se resenje trazi u dijalogu izmedju Srba i Albanaca, "kako bi se zajednicki dogovorila pravila civilizovanog suzivota", a ukazano je i na neophodnost da se rasvetli sudbina svih otetih i nestalih osoba na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: