Najava saradnje DS-DSS u Vojvodini

Predsednik vojvođanskog odbora DS-a Goran Knežević kaže da sve demokratski orijentisane stranke moraju da se ujedine.

Izvor: Beta

Sreda, 22.03.2006.

10:51

Default images

Knežević je novosadskom Građanskom listu rekao da je Demokratska stranka Srbije u svojoj politici evoluirala od stranke koja nije priznavala Vojvodinu kao pokrajinu, do formiranja pokrajinske organizacije.

"Uveren sam da će se ostvariti čvršća saradnja jer je DSS pokazao da ima snage i volje da se menja. Međutim, DSS je sada na vlasti u Srbiji, a mi nismo zadovoljni kako Vlada Srbije vlada, ali to ne znači da sutra, posle izbora, mi nećemo biti na istoj strani", kaže Knežević. Prema njegovim rečima, pokrajinska vlada je u ovom trenutku stabilna, ali su vrata za DSS i G17 otvorena ako žele da uđu u tu vladu.

Predsednik Pokrajinskog odbora DSS-a Zoran Lončar nedavno je čestitao Kneževiću izbor na čelo vojvođanskih demokrata, a nedugo zatim postignut je i sporazum o saradnji tih stranaka u Zrenjaninu. Građanski list piše, pozivajući se na izvor iz DSS-a, da je reč o nastavku redefinisanja politike partije Vojislava Koštunice i želja da njegovi poslanici preko Demokratske stranke uđu u pokrajinsku vlast. "U ovom trenutku obe stranke imaju isti problem, a to je pad poverenja građana. Da bi se to popravilo, neophodno je uveriti birače da demokratske snage ipak mogu sarađivati. Time bi obe partije mnogo bolje prošle na budućim izborima", rekao je neimenovan sagovornik iz DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: