VLADA RS DACE GARANCIJE TRIBUNALU ZA PLAVSICEVU

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2001.

22:11

Default images
Vlada Republike Srpske dace u cetvrtak garancije Haskom tribunalu, koje su uslov da se bivsi predsednik RS Biljana Plavsic brani sa slobode - izjavio je agenciji SRNA premijer Milorad Dodik. On je rekao da je odlazak u Hag Biljane Plavsic "cin za postovanje, jer ona nije htela da ovaj narod dovede u poziciju da bude zamorce optuznice protiv nje". "Plavsic je odlucila da ode na ovaj nacin i smatram da je bitno obezbediti sve proceduralne mogucnosti da se ona brani sa slobode, u cemu ce Vlada pomoci davanjem garancija", istakao je Dodik.

Srpski narodni savez je saopstio da je predsednik ove stranke Biljana Plavsic odlaskom u Haski tribunal odlucila da dokaze neosnovanost optuzbi, javlja Srna. U saopstenju sa danasnje sednice Izvrsnog odbora SNS u Banjaluci, navodi se da ova stranka "ocekuje od novoizabranih najvisih organa Republike Srpske da obelodane koje su obaveze preuzeli nedavnim potpisom kod visokog predstavnika za BiH". "Indikativno je da je predsednik ove stranke i bivsi predsednik RS prva osoba koja je otisla u Hag nakon toga", istice se u tekstu. Na danasnjoj sjednici Izvrsni odbor SNS je istaknuto da Plavsic i dalje ostaje na celu ove stranke, a u medjuvremenu je imenovan Svetozar Mihajlovic da u njenom odsustvu obavlja tu duznost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: