"PLAVSIC SIGURNA DA SE MOZE ODBRANITI"

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2001.

19:15

Default images
Jugoslovenski ministar unutrasnjih poslova Zoran Zivkovic izjavio je agenciji SRNA da je dobrovoljan odlazak bivseg predsednika Republike Srpske Biljane Plavsic u Hag pitanje licnog opredjeljenja i da se prema tome moze zakljuciti da je ona sigurna da moze da se odbrani od optuznice koja je tereti. "Optuznica je jedno, ali sudjenje moze da dokaze nesto sasvim drugo i pretpostavljam da je s takvim razmisljanjem gdja Plavsic i odlucila da otputuje u Hag", naglasio je Zivkovic. Upitan da li podizanje optuznice protiv Plavsic posle vec optuzenih Radovana Karadzica i Momcila Krajisnika znaci da se mogu ocekivati i optuznice protiv svih ostalih rukovodecih ljudi u RS, on je rekao da je cinjenica da su optuznice podignute ali da presude jos nisu donesene. "Haski tribunal je medjunarodna institucija i telo koje su priznali i oni koji su optuzeni", podsetio je on i dodao da se ne seca nijedne izjave Plavsic koja je bila ekstremno protiv Suda, te da je time i priznala njegovo postojanje. "Eventualno oslobadjajuca presuda u korist Biljane Plavsic, mogla bi da baci i novo svetlo na Haski tribunal", smatra Zivkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: