SVILANOVIC U BRISELU: RAZGOVORI O ZONI BEZBEDNOSTI

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2001.

15:47

Default images
Kljucno pitanje o kome smo upravo razgovarali, je Zona kopnene bezbednosti na jugu Srbije, njeno moguce ukidanje ili promena njenog obima i rezima", rekao je Goran Svilanovic novinarima posle razgovora sa je generalnim sekretarom NATO Džordzom Robertsonom. On je naglasio da je to bila "tek uvodna diskusija koja ce biti nastavljena na razne nacine na raznim nivoima. A u tim debatama polazimo od toga da nase armije vise nisu neprijateljske, a zona bezbednosti zamisljena je kao razgranicenje izmedju dve neprijateljske armije", javlja SENSE.

Docnije, u razgovoru sa jugoslovenskim novinarima Svilanovic je o svojoj poseti sedistvu NATO rekao: "Mi zelimo da imamo redovnu komunikaciju sa NATO o svim osetljivim pitanjima sa kojima smo suoceni u ovom trenutku". Ministar inostranih poslova SR Jugoslavije je rekao da je jasno "da se moze razgovarati ne samo o ukidanju Zone, sto je nas predlog, nego i o drugim nacinima na koji bi se ta zona uredila, a posebno o merama za uspostavljanje poverenja izmedju nasih snaga bezbednosti i snaga NATO koje se nalaze u okviru KFOR. Takodje smo razgovarali i o povratku poverenja lokalnog stanovnistva prema institucijama nase zemlje i nasim snagama bezbednosti. To sve treba da nas dovede do cilja -a to je promena rezima u okviru Zone ili njeno potpuno ukidanje", naglasio je Svilanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: