VUJACIC: NEMOGUC KOMPROMIS IZMEDJU DVE POSLEDNJE PLATFORME

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2001.

21:39

Default images
Profesor Fakulteta politickih nauka Ilija Vujacic je, ocenjujuci Kostunicin predlog za ustavno preuredjenje SRJ, u izjavi za B92 rekao da je on potpuno suprotan u odnosu na poslednju platformu crnogorske vlade. "Tesko je na osnovu sturih informacija uporediti platforme, ali u osnovi se moze zapaziti da bi izmedju predloga Kostunice i onog predloga crnogorske Vlade iz 1999. mogao da se nadje nekakav kompromis", kaze Vujacic i dodaje da se medjutim izmedju poslednje crnogorske platforme od pre deset dana i ovog predloga Kostunice ne moze naci nikakav kompromis. "To su prakticno dva predloga koji se iskljucuju. Crnogorski predlog pre svega postavlja medjunarodno priznanje i nezavisnost drzava, a onda neko minimalno povezivanje u smislu neke trgovinske unije i nista vise, a Kostunicin predlog ide na ozbiljnije definisanje zajednicke drzave", kaze Vujacic.

Stvari se dodatno usloznjavaju vanrednim izborima u Crnoj Gori, smatra profesor Vujacic: "Ja mislim da ce se sa vanrednim izborima u Crnoj Gori definisati ponovo pozicija Crne Gore. Ona ce nuzno morati ponovo da se definise i tek tada cemo moci govoriti o nekim razgovorima u kojima ce moci da se dodje do nekog eventualnog kompromisa, jer sa tim izborima poslednja crnogorska platforma verovatno vise nece biti u opciji", ocenio je profesor Ilija Vujacic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: