Tribunal traži objašnjenje

Haški Tribunal zatražio je do vlasti u Beogradu objašnjenje o pojavljivanju haških optuženika na sahrani Slobodna Miloševića.

Izvor: B92

Nedelja, 19.03.2006.

16:36

Default images

Reč je o optuženicima koji početak suđenja čekaju na slobodi. Kako saznaje B92, osim što je događaje koji su pratili samu sahranu okarakterisao kao političke manifestacije, Hag traži da im se dostave dokazi o tome da li su optuženci dobili dozvolu MUP-a Srbije da napuste Beograd.

Prema uslovima na koje je Tribunal obavezao ove optuženike, oni nemaju pravo da učestvuju u poltičkom životu i imaju strogo ograničeno pravo kretanja. Miloševićevoj sahrani prisustvovali su generali Dragoljub Ojdanić i  Nebojša Pavković, kao i nekadašnji potpredsednik savezne vlade Nikola Šainović.

Tomislav Višnjić, branilac Dragoljuba Ojdanića koji se juče pojavio u uniformi sa svim odlikovanjima koje je dobio, kaže da njegov klijent nije prekršio nijedan od uslova Tribunala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: