Štampa o sahrani

U štampi svi se slažu da je jedno doba na Balkanu i u samoj Srbiji prošlo.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 19.03.2006.

10:40

Default images

"Gotov je" - naslovna strana Blica. Kao i ostali listovi, i Blic daje faktografsko prenošenje događaja. Oni su imali i autorski tekst i izjavu Petera Handkea, nemačkog pisca, koji se zalagao za obustavaljanje rata ’99. On je rekao da se dugo premišljao da li da dođe na samu sahranu, ali da mu je na kraju bilo drago što je to učinio.

Blic upozorava korisnike Interneta da obrate pažnju na novi kompjuterski virus koji se pojavio na mreži. Ukoliko dobijete mejl pod nazivom istina o smrti Miloševića, tu poruku treba izbrisati, jer je virus krajnje opasan po kompjuter.

Glas prenosi događaje iz Požarevca. "Mi od svega napravimo biznis. Sav komšiluk naplatio je ovim strancima. Sad broje lovu i kuvaju im čaj i kafu. Ko plati, nije izdajnik”, komentarisao je jedan lokalac, iako su se Požarevljani kleli da je sve bilo dobrovoljno. Iznajmljivanje kuće juče u Požarevcu koštalo je i nekoliko hiljada evra. Baka koja se jedva kretala ka kući, moleći da je puste, izljubila je novinarsku akreditaciju, zakačenu na grudi zbunjenog kolege. Molila da joj to proda, ne pita za cenu kad je Sloba u pitanju. Ispred kapije kuće, srpska zastava s krunom na pola koplja.
Reporter Glasa zabeležio je reakcije opoziciono nastrojenih Požarevljana: "Mi opozicionari skupili smo se u kafiću ‘Trim’ da ne bi bilo nekog belaja. Odustali smo od glogovog koca, na molbu policije. Zvao me i poslanik SPS-a Bojan Kekić, veli nije to ljudski. Ja ga pitam ‘A je l' ljudski bilo kad ste vi s Markovom suprugom na dan Đinđićevog ubistva slavili u kafiću?’ Poznato je da se zlo sahranjuje tamo gde je i poteklo. On je sad pluskvamperfekat,” pričaju oni.

Kurir se bavi na prve dve strane mitingom i kontramitingom. Kontramiting je naziv njihovog teksta, posvećenog SMS-protestu. Oni su preneli nezadovoljstvo okupljenih građana prisustvom čelnika G17 plus na protestu protiv Miloševića. Samu sahranu Kurir prenosi do detalja, međutim za razliku od nekoliko prošlih dana, kada je ovaj list prenosio izjave neimenovanih izvora koji su govorili o trovanju Slobodana Miloševića, danas nema teorija zavere.

Večernje novosti prenose pismo Vojislava Šešelja. "On je poslednji veliki nacionalistički lider, a ako je Milošević pokazao neverovatnu veštinu da vlada iz zatvora sa preko 700 km, onda je Šešelj pravi vođa svoje stranke. Ali, u isto vreme i čovek koji je sebe odredio za Miloševićevog naslednika”, piše list. Na kraju Šešelj je pokojnom Miloševiću obećao "da će se protiv haških kriminalaca boriti sa istom žestinom sa kojom je to i on činio, braneći istinu i srpsku otadžbinu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: