Opasnost od poplava

Štab civilne zaštite Pomoravskog okruga ocenio da postoji neposredna opasnost od poplava u šest opština kruga.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.03.2006.

22:05

Default images

Opasnost postoji zbog visokog vodostaja Velike Morave i topljenja snega, a Štab je ocenio da bi poplave mogle da pogode taj okrug između 17. i 20. marta. Štab traži da opštinski štabovi neprekidno prate vodostaj Velike Morave, posebno kod kritičnih mesta.

U slučaju velikih poplava, predviđena je evakuacija stanovništva, stoke i materijalnih dobara sa teritorija ugroženih područja.

U slivu Velike Morave najugroženija su mesta Čepure i Šavac u opštini Paraćin, Krušar u opštini Ćuprija i Kočino selo u opštini Jagodina.

Kraljevo: Na poplavljenom području vode nije za piće

Sanitarna inspekcija Raškog okruga zabranila korišćenje vode za piće iz bunara, kaptaža i pumpi na područjima sela Adrani, Obrva i Grdica, kod Kraljeva, zbog poplava. "U slučaju da građani primete da su površinske vode došle do septičkih jama i staja, da je prljava voda došla do njihovih kaptaža, pumpi za vodu i hidrofora, moraju obustaviti snabdevanje vodom za piće sa takvih izvora", rekao je koordinator Sanitarne inspekcije Raškog okruga Slobodan Čamagić.

Kada se voda povuče sa poplavljenih polja, opština Kraljevo će preduzeti mere dezinfekcije i deratizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: