KFOR TRAZI DA PRESTANU DEJSTVA OVPBM

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2001.

07:20

Default images
Kfor je u ponedeljak, posredstvom medija, pokusao da ubedi pripadnike Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanovca da prestanu sa dejstvima u zoni bezbednosti duz administrativne granice Srbije sa Kosovom. "Pripadnici OVPMB, vasa zrtva vise nije potrebna. Resenja ce doci kroz dijalog, ne nasiljem. Polozite oruzje. Vratite se kucama sa ponosom. Potrebni ste vasim porodicama", porucuje se u oglasu na pola stranice dnevnika "Rilindja". Portparola medjunarodnih snaga Risara Kuzaka pitali smo sta je navelo Kfor da putem stampe utice na albanske ekstremiste, te da li ima efikasnijih nacina da se onemoguci njihovo delovanje: »Oglas koji ste videli deo je napora Kfora da ohrabri dijalog izmedju strana, jer mi smatramo da je to jedini nacin da se postigne mirno resenje. Nema potrebe da se polazu zrtve, o kojoj god strani da se radi. Osim toga do sada smo uradili neke vrlo znacajne stvari. Pre svega, omogucili smo da dodje razgovora izmedju zvanicnih srpskih lidera i kljucnih licnosti sa politicke scene kosovskih Albanaca", kaze Kuzak za B92. Cinjenicu da je pored oglasa Kfora, na istoj stranici Rilindje, objavljen i oglas Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje, u kome se kaze da je to organizacija snaga koja stiti ljude u Presevskoj dolini, Kuzak je prokomentarisao ponovivsi da Kfor nema mandat da deluje u tampon zoni na jugu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: