SASTANAK KOSTUNICA-KVASNJEVSKI

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2001.

11:35

Default images
Predsednik SR Jugoslavija Vojislav Kostunica istakao je posle susreta sa predsednikom Poljske Aleksandrom Kvasnjevskim u Palati federacije u Beogradu da je politicki ideal jugoslovenskih vlasti da se granice SRJ ne mijenjaju, a da uporiste za takav stav postoji u medjunarodnim dokumentima, od zavrsnog Helsinskog dokumenta iz 1975. godine do Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244. o Kosmetu. Kostunica je istakao da je stabilnost na Balkanu vrlo vazna i da je Kvasnjevskom predocio da ce nove jugoslovenske i srpske vlasti uciniti sve da ojacaju odnose sa susedima, posebno sa bivsim jugoslovenskim republikama, kao i da rese situaciju na Kosmetu u zoni kopnene bezbednosti i pitanje odnosa Srbije i Crne Gore, a sve u kontekstu stabilnosti Balkana.

Poljski predsednik Aleksandar Kvasnjevski rekao je da je njegova zemlja zainteresovana da Balkan bude sigurnosni region te da je Poljska svesna pojava na ovom podrucju u proslosti i da ima puno problema koje treba resiti, ali je spremna da pomogne. On se zalozio da se nadje prihvatljivo resenje za sve zainteresovane strane na Kosmetu i rekao da u utorak putuje u Pristinu u posjetu poljskim vojnicima u okviru snaga KFOR-a, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: