Po prvi put u Mladićevom selu

Emisija Insajder koja je na programu TV B92 u ponedeljak u 21 čas bavi se Ratkom Mladićem.

Izvor: B92

Nedelja, 26.02.2006.

17:55

Default images

Ekipa emisije otkriva ko je i kako štitio generala kojeg Haški tribunal tereti za genocid i stradanje 7.000 Muslimana u Srebrenici, ali i načinom na koji su predstavnici vlasti u Srbiji godinama unazad obmanjivali javnost izjavama o Mladićevom skrivanju.

U Insajderu će se po prvi put videti kuća u kojoj se rodio i odrastao najtraženiji haški begunac. Selo Božinovići u kojem i dalje žive članovi šire i uže porodice Ratka Mladića gotovo je zabranjeno za novinare. Posle nekoliko meseci ubeđivanja oni su pristali da za B92 javno govore o Ratku Mladiću njegovom detinjstvu i odrastanju: „Vidite na slici svakoj da je svugdje nasmejan, osim ako nije zabrinut za nešto. Bio sam malo življi od ostale dece, pa me terao da se rvemo, bacamo kugle... on me naučio i da guslam... svemu me je on učio“, priča Duško Mladić, brat od strica Ratka Mladića.

„E, kako ga pamtim. Kao jednog ljepotana svijeta i mozga, što se nikad takav mozak u srpskom narodu roditi neće - što se rodio Milošević u Srbiji i što se Ratko Mladić rodio u sadašnjoj, bivšoj Jugoslaviji“, priseća se Veselinka Mladić, rođena Puhalo, koja je Mladićeva rođaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: