Lajčak: Nema promene procenta

Miroslav Lajčak odbacio mogućnost bilo kakve promene ponuđenog procenta za izglasavanje odluke na referendumu.

Izvor: FoNet

Utorak, 21.02.2006.

16:48

Default images

Specijalni izaslanik Havijera Solane za crnogorski referendum, Miroslav Lajčak, kako prenosi Radio Antena M, odbacio je mogućnost bilo kakve promene ponuđenog procenta za izglasavanje odluke na referendumu.

"Ne mislim, nego znam da će svih 25 ministara EU podržati predlog koji su prihvatili ambasadori EU", rekao je Lajčak.

Vujanović uveren da će EU analizirati svoj predlog

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je rekao da je uveren da će Evropska unija dodatno analizirati predlog da odluku na referendumu o nezavisnosti Crne Gore treba da donese 55 odsto izašlih birača.

"Referendum je istorijska prilika Crne Gore u kojoj će pobediti želja za nezavisnošću sopstvene države, uz i uprkos eventualne primene tog nepoznatog pravila, koje može samo dodatno motivisati zbog njegove nepravičnosti", kazao je Vujanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: