Karić: Moram sačuvati glavu

Predsednik PSS-a Bogoljub Karić rekao da ne može da saopšti gde se nalazi i optužio vlast da mu radi o glavi.

Izvor: B92

Nedelja, 19.02.2006.

09:39

Default images

"Na žalost, ne mogu da vam kažem gde se nalazim iz razloga što već mesecima, od juna prošle godine, traje akcija psihološkog rata protiv mene", rekao je Karić i kao da mora da sačuva glavu, imajući u vidu šta se proteklih godina desilo drugima.

Karić je kazao da se redovno konsultuje sa advokatima i podsetio da je, u vreme dok je boravio u Srbiji, dao izjavu u Poreskoj policiji, koja mu je odobrila tri dana da obezbedi dokumentaciju: "I kada sam krenuo na put, odmah su tri poternice za mnom raspisane. Interes je te vlasti da Bogoljub Karić ne bude u zemlji".

"Bogoljub Karić će biti u zemlji i doći će u svoju zemlju svakako, ali za sada nemam nikakve garancije da sačuvam svoju glavu dok je Koštuničina vlast u poziciji kakvoj jeste da proganja, naručuje, preti", rekao je on.

"I zatvor je za ljude"

Bogoljub Karić dolazi za nekoliko dana u Srbiju, rekao je njegov brat Dragomir Karić, ali nije to hteo da potvrdi i novinarima. On je na osnivačkoj skupštini opštinske organizacije Kluba omladine Pokreta snaga Srbije u Leskovcu rekao da se Karić vraća, ali sat vremena kasnije, nakon završetka skupa, Dragomir Karić nije želeo novinarima ponovi potvrdu da se njegov brat Bogoljub vraća u zemlju. Protiv Karića je juče podneta krivična prijava zbog sumnje da je oštetio državu za 20 miliona dolara.

"U nameri da dokažu neosnovanost optužbi u sporu sa državom, članovi porodice Karić su pripremili dokaze o spornim pitanjima i pokušaće da borbu protiv vlasti u Srbiji dobiju legalnim sredstvima!, rekao je Dragomir Karić. "Nismo utajili nikakav porez. To je samo povod za obračun sa političkim neistimišljenicima."

On je najavio da će se svi članovi porodice odazvati sudskim organima. "Mi ćemo se povinovati svim pozivima naših sudova – sud je za ljude, zatvor je za ljude. Ako se dokaže da smo krivi, odgovaraćemo. Ali ovde je problem drugi: oni žele da vas zatvore, pa onda vi iz zatvora da dokažete da niste krivi."

Potpredsednik PSS-a je naglasio da kompanije iz poslovnog sistema porodice Karić ne duguju državi porez i da je zakon o naplati ekstraprofita zaobišao vlast i njihove favorite u biznisu koji su se obogatili devedesetih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: