Stav EU o CG

Izaslanik EU za crnogorski referendum u sredu će preneti čelnicima crnogorske vlasti i opozicije stavove EU o većini za referendum.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.02.2006.

08:38

Default images

Miroslav Lajčak je kazao da EU ima svoje mišljenje o referendumskoj većini, ali da cilj Brisela nije da nameće rešenje već da pomogne u postizanju unutarcrnogorskog sporazuma. "Očekujem da im na tim sastancima kažem šta EU misli o pitanjima većine, termina referenduma i referendumskog pitanja", rekao je Lajčak Televiziji Crne Gore.

On je istakao da EU ne želi nikome da nameće svoja rešenja, već samo želi da pomogne postizanju dogovora i kompromisa dva bloka unutar Crne Gore. "Nije cilj Brisela da bilo šta nameće. Odluka mora biti doneta u Crnoj Gori", rekao je Lajčak.

Skupština Crne Gore 25. februara

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić sazvao je vanrednu sednicu parlamenta za 25. februar, sa jednom tačkom dnevnog reda - Predlog zakona o referendumu o državno-pravnom statusu Republike Crne Gore.

Sednica će, kako je saopšteno iz Krivokapićevog kabineta, biti održana u Podgorici. anrednu sednicu parlamenta predložila je vladajuća koalicija uz potpise 30 poslanika Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije.

Opozicione Socijalistička narodna partija, Narodna stranka i Demokratska srpska stranka juče su, u zajednickom saopštenju, ocenile da predlog za vanrednu sednicu 25. februara "sustinski znači odustajanje bloka za nezavisnost (Crne Gore) od daljeg toka pregovora i potpuno obesmišljavanje misije evropskog izaslanika za crnogorski referendum Miroslava Lajčaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: