Izrael obustavlja isplate

V.d. premijera Izraela Ehud Olmert rekao je da će Izrael obustaviti isplate od nekoliko desetina miliona dolara palestinskoj upravi.

Izvor: B92

Nedelja, 29.01.2006.

21:38

Default images

Olmert je ovakav potez najavio ako Hamas formira vladu, zapretivši da će prekinuti odnose sa Palestincima. Obraćajući se članovima svog kabineta, on je rekao da je u stalnom kontaktu sa svetskim liderima, i da je proteklih dana dobio njihovu podršku za oštar stav prema Hamasu.

"Razjasnili smo da bez jasnog napuštanja puta terora, priznavanja Izraelu prava da postoji u miru i sigurnosti...Izrael neće imati nikakve kontakte sa Palestincima. Te principe je prihvatila i medjunarodna zajednica. O tom pitanju nemam nameru da pravim kompromise", rekao je Olmert.

Svakog meseca Izrael prebaci oko 54 miliona dolara koje naplati u lukama i na graničnim prelazima na ime poreza i carina, a i ranije je u trenucima kriza novac zadržavao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: