Inicijativa za nepoverenje vladi

Poslanička grupa Za evropsku Srbiju, koja se vezuje za Karića, pokrenuće inicijativu u za izglasavanje nepoverenja Vladi.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2006.

17:25

Default images

Šef poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Ljiljana Nestorović pozvala je opozicione partije Srpsku radikalnu stranku i Demokratsku stranku da svojim potpisima omoguće stavljanje inicijative na dnevni red Skupštine. Ovo je ujedno prilika da Srpska radikalna stranka pokaže da li je zaista opozicija, kaže Ljiljana Nestorović

"Verujem da to neće biti sporno, s obzirom na učestale javne izjave čelnika tih stranaka, da se zalažu za vanredne parlamentarne izbore. Istovremeno obaveštavam vas da ćemo početi i sa prikupljanjem potpisa građana Srbije koji se zalažu za vanredne parlamentarne izbore, jer ćemo na taj način izvršiti dodatni pritisak na presednika parlamenta da konačno na dnevni red stavi ono što je odavno trebalo da se nađe na dnevnom redu, a to je pitanje poverenja Vladi Republike Srbije".

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić kaže da ta stranka neće prihvatiti poziv poslaničke grupe Za evropsku Srbiju jer smatra da ta grupa nema legitimitet: "Niko u Srbiji, pa ni ja u SRS-u,  nisam čuo za nekakav Pokret za evropsku Srbiju, da je učestvovao na izborima i da ima poslanike u Narodnoj skupštini, a prosto sam skandalizovan činjenicom da mi Živadin Lekić i Meho Omerović sada vode politiku po Srbiji i da mi oni određuju šta će ko da radi. Mi u SRS-u nikada nismo glasali ni za jedan zakon, nećemo da glasamo za zakone vlasti. Prvi zakon koji padne vlada će da padne, a nama ovakvi nisu ni potrebni koji su lopovskim putem stečeni".

Demokratska stranka za sada nema stav o tome da li će podržati inicijativu poslaničkog kluba Za evropsku Srbiju.

Inače, da bi bila pokrenuta inicijativa za izglasavanje nepoverenja Vladi na vanrednoj sednici skupštine potrebna je podrška najmanje trećine od ukupnog broja poslanika, odnosno 84 potpisa. Poslanički klub Za evropsku Srbiju broji svega pet poslanika, radikali imaju 80, a DS u Skupštini Srbije ima 32 poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: