Brak Merkator-Delta, bez Agrokora

Početak udruživanja balkanskih trgovačko-prehrambenih preduzeća će biti povezivanje Merkatora i Delte, bez hrvatskog Agrokora.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2006.

10:48

Default images

Slovenački list Finance nezvanično saznaje da se za sada neće povezivati prehrambena preduzeća, koja su u vlasništvu Istrabenca i Delte, već samo trgovačka.

Hrvatski Agrokor, odnosno njegov trgovački lanac Konzum, za sada neće učestvovati u udruživanju, što potvrđuje i izjava generalnog direktora preduzeća Delta M Ivane Veselinović, koja je za Finance izjavila da Delta ne pregovara sa Agrokorom o zajedničkoj trgovačkoj mreži.

Bez obzira na to, u Agrokoru ostaju optimistični, a Agrokorova potpredsednica za strateška pitanja Ljerka Puljić za Finance kaže da je komunikacija u regiji dobra i da postoje inicijative za udruživanje i to na nivou razgovora.

Finance dodaju i da Agrokorovog Konzuma za sada neće biti u priči o udruživanju, jer je za to izgleda kriv spor između Ivice Todorića i Miroslava Miškovića.

Iduće sedmice će se Ivica Todorić i Miroslav Mišković u Sloveniji sresti sa Igorom Bavčarem, predsednikom uprave Istrabenca koji je i najveći vlasnik Merkatora, nezvanično saznaju Finance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: