Zna se ko traži smanjenje troškova

Šef poslanika SRS-a u Skupštini Tomislav Nikolić predložio je Administrativnom odboru izmene Odluke o poslaničkoj naknadi.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2006.

16:44

Default images

Reč je o naknadama koje se odnose na troškove za korišćenje automobila za dolaske na sednice. Stranka čiji su poslanici u devet meseci rada potrošili najviše iz skupštinske kase sada predlaže da se pravo na naknadu troškova prevoza sopstvenim automobilom priznaje poslaniku samo za jedan dolazak i jedan povratak nedeljno.

Za ostale dane predviđa se naknada za najveću udaljenost do 250 kilometara u oba pravca. Takođe, poslanicima se ne priznaje pravo na naknadu putnih troškova ukoliko koriste i pravo na prenoćište.

U predlogu se, međutim, ne navodi i obaveza poslanika da pravdaju svoje troškove nadležnoj skupštinskoj službi podnošenjem fiskalnih računa sa benzinskih pumpi, ali se iskazuje uverenje da će predložene izmene doprineti smanjenju troškova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: