"Pozitivna ocena Karle del Ponte"

Ministar policije Republike Srpske Darko Matijašević kaže da je saradnja RS s Hagom ocenjena pozitivno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2005.

15:23

Default images

Matijašević je danas u Hagu izjavio da je glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte pozitivno ocenila napredak u saradnji RS s Tribunalom. "Postoji jasna pozicija Tribunala da se svi optuženi, uključujući Radovana Karadžića i Ratka Mladića, moraju naći u Hagu. Traženi su odgovori od RS i procenjene naše aktivnosti", kaže on.

Matijašević navodi da je zadovoljan današnjim sastankom i da je napredak pozitivno ocenjen. "Glavnoj tužiteljki sam jasno rekao da će pozitivni trendovi u saradnji biti nastavljeni, da nema nikakvih kalkulacija i zadrški i da postoji politička volja da saradnja u potpunosti bude sprovedena", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: