U Leskovcu pritvoreno petoro

Istražni sudija okružnog suda je odredio pritvor od 30 dana za pet osoba koje su privedene u istrazi o zloupotrebi socijalne pomoći.

Izvor: Beta

Petak, 11.11.2005.

10:55

Default images

Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, istražni sudija okružnog suda Nebojša Stojičić je odredio pritvor načelniku opštinske uprave za finansije Božidaru Stojanoviću, šefu odseka u Sekretarijatu za opštu upravu Bratislavu Popoviću i tehničkom sekretaru predsednika opštine Leskovac Jeleni Mitić.

Pritvor je određen i radniku Gerontološkog centra Marini Djokić, kao i prodavačici Slađani Đuričić, zbog sumnje da su pomagali u izvešenju tog krivičnog dela. Njih petoro terete se da su protivzakonito proisvojili više od osam miliona dinara. Iznos jedne socijalne pomoći je od 25.000-35.000 dinara.

Sudija Stojičić nije mogao da kaže više o tom slučaju zato što istraga još traje. U leskovačkoj policiji tvrde da istraga još traje i da je do sada saslušano više od 300 osoba sa spiska onih kojima je dodeljena socijalna pomoć.

Novi konkurs za postdiplomske studije

Opština Leskovac ponovo je raspisala konkurs za upis na postdiplomske sudije Evropskog centra za mir i razvoj (ECPD) Univerziteta Ujedinjenih nacija, nakon što je utvrđeno da su među stipendistima i opštinski službenici.

U javnosti je otkriveno da je u prvoj grupi polaznika bilo desetoro opštinskih službenika, a školovanje polaznika trebalo je da bude plaćeno iz opštinskog budžeta. Na spisku stipendista, pored ostalih, bili su predsednik SO Leskovac Goran Cvetanović i zamenik predsednika opštine Gordana Savić. Za školovanje kandidata opština je trebalo da izdvoji 10.000 evra.

Leskovačka javnost bila je ogorčena zbog takvog trošenja opštinskog novca, pa je  predsednik opštine Gojko Veličković ponovo raspisao konkurs. Veličković je na konferenciji za novinare rekao da je ponovnim raspisivanjem konkursa sprečena dalja politizacija slučaja, ali nije želeo da precizira ko je odgovoran za propuste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: