Razgovori o statusu tokom meseca?

Šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen izjavio je u Prištini da se može očekivati da razgovori o statusu Kosova počnu tokom novembra.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2005.

19:41

Default images

Jesen Petersen je nakon sastanka sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom rekao da se još ne zna tačno kada će razgovori o statusu Kosova početi, ali da se na osnovu sastanaka koje specijalni izaslanik UN za Kosovo Marti Ahtisari planira u regionu može zaključiti da bi oni mogli da počnu tokom ovog meseca.

On je rekao da je Rugovu informisao o sastancima koje je imao sa Kontakt grupom i Ahtisarijem.

Rugova je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa šefom UNMIK-a izjavio da su principi za rešavanje statusa Kosova koje je utvrdila Kontakt grupa pozitivni i prihvatljivi za kosovsku stranu. "Veoma je značajno ono sto su (predstavnici Kontakt grupe) u aprilu i sada rekli - da će se sačuvati teritorija Kosova, da se Kosovo neće priključiti nekoj drugoj zemlji i da će Kosovo postati element bezbednosti i neće predstavljati opasnost za susedne zemlje", rekao je Rugova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: