Ko radi - bolje živi

U 2006. godini će se više raditi i bolje živeti, ali bez dramatičnog poboljšanja standarda, kaže Miroljub Labus.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2005.

14:47

Default images

Potpredsednik vlade Srbije Miroljub Labus je rekao da je loša stvar činjenica da će se u 2006. godinu ući sa visokom stopa inflacije iz ove od 16,9 odsto, kao i deficitom platnog bilansa od 10,6 odsto. "Inflacija je briga broj jedan za sledeću godinu i ona mora da bude stavljena pod kontrolu", rekao je Labus, navodeći da je cilj da ona u 2006. godini bude 9,3 odsto.

On je kazao da neće biti lako da se to ostvari, ali da su vlada i Narodna banka Srbije preduzele neophodne mere da se inflacija smanji na jednocifrenu i da ovoga puta neće biti prebacivanja "vrućeg krompira" sa jedne institucije na drugu, nego se moraju ostvariti mere i fiskalnog i monetarnog prilagođavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: