Nema opasnosti od epidemije

Povećano oboljevanje od virusnih meningitisa uobičajeno je za ovo doba godine i nema opasnosti od epidemije.

Izvor: Beta

Nedelja, 09.10.2005.

16:34

Default images

U saopštenju Ministarstvazdravlja Srbije se prenose podaci Centra za prevenciju i kontrolu zaraznih bolesti republičkog Instituta za zaštitu zdravlja prema kojima se u Srbiji godišnje registruje 200-400 virusnih meningitisa i da se najveći broj prijavi sa teritorije Beograda.

"U 2005. godini, prema prijavama instituta i Zavoda za zaštitu zdravlja, zaključno sa sredinom septembra meseca, obolelo je 170 lica od virusnih meningitisa. Na osnovu svega se može zaključiti da se u Srbiji registruje povećano oboljevanje od virusnih meningitisa, uobičajeno za ovo doba godine i da nema tendenciju epidemijskog širenja", precizira se u saopštenju.

Naglašeno je da je osnovna preventivna mera za sprečavanje virusnih
meningitisa redovno održavanje lične i opšte higijene, "kao i prema svim drugim crevnim zaraznim bolestima".

Povodom prijavljenih epidemija virusnog meningitisa u Kragujevcu i Boru, ministarstvo još jednom podseća da oni nisu u vezi sa pojavom bakterijskog meningitisa u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: