EP: Izvestilac za SCG iz Slovenije

Politička grupa poslanika Evropskog parlamenta imenovala poslanika Slovenije za izvestioca o Sporazumu o pridruženju SCG EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2005.

11:44

Default images

Poslanici liberalnih i demokratskih stranaka u Evropskom parlamentu, grupa ALDE, imenovala je Jelka Kacina za izvestioca o Sporazumu o stabilizaciji i priduženju Srbije i Crne Gore i Evropske unije. Kacin je izjavio da je SCG, u pozadini dešavanja s početkom pregovora EU s Turskom i Hrvatskom, postigla veliku pobedu i da je taj dan bio istorijski i za SCG i Balkan.

"Početak razgovora je važan korak ka mogućem članstvu u EU. On pada na petu godišnjicu rušenja režima Slobodana Miloševića, a kao državljaninu SFRJ i evropskom poslaniku jedne od 10 novih članica EU poverena mi je priprema izveštaja Evropskog parlamenta o SCG. ALDE pozdravlja napredak SCG i podržava njen trud na putu u EU", kaže Kacin.

Jelko Kacin je član Odbora za spoljne poslove u Evropskom parlamentu, vođa slovenačkih poslanika, član slovenačke Liberalno-demokratske stranke i jedan od glavnih kandidata za predsednika te stranke, za B92 javlja Jelica Greganović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: