Stanković odlučuje sledeće sedmice

Bivši načelnik VMA u toku sledeće nedelje doneće odluku o tome da li će zameniti Prvoslava Davinića na mestu ministra odbrane.

Izvor: B92

Subota, 24.09.2005.

10:26

Default images

Uprkos javnom protivljenju samog Zorana Stankovića, premijer Srbije Vojislav Koštunica obavio je nekoliko razgovora unutar vladajuće koalicije o izboru. Konsultacije biće završene u ponedeljak, kada se predsednik SPO-a Vuk Drašković vrati u Beograd iz Njujorka. Koštunica će potom početi konsultacije s predsednikom SCG Svetozarom Marovićem i razgovore na nivou Državne zajednice.

Zoran Stanković u izjavi za B92 nije direktno želeo da kaže koji su razlozi dosadašnjeg odbijanja funkcije ministra odbrane Srbije i Crne Gore: "Kada se neko prihvati tog posla, on mora to da ima na umu, ali ne samo jedna ličnost, nego cela država mora da stane iza toga, jer jednostavno sve ozbiljne države tako čine. Ako se sve to pretvori u jednu političku kampanju, pri čemu će se ponašati destruktivno neki koji se non-stop ponašaju destruktivno, pri tom iznoseći neistinite optužbe i izvlačeći iz konteksta neke izjave, onda to jednostavno nije dobro."

Komentarišući stav člana predsedništva DPS-a Miodraga Vukovića da Stanković ne bi naišao na simpatije crnogorske strane zbog izjave da će pola crnogorskog rukovodstva završiti u Hagu, Stanković podseća da je ta njegova izjava pogrešno preneta: "Ništa nisam rekao što se tiče Crne Gore i crnogorskog rukovodstva u tom pravcu, jer ja sam čovek koji je ipak sarađivao i sarađuje sa Hagom još od početka i ja znam da je Hag završio sve svoje istrage i da više neće biti optužnicfa ni protiv jednog lica sa terit SCG. Nisam mogao da kažem takvu glupost."

Stanković je najavio i da će u toku sledeće nedelje obaviti još jedan razgovor sa premijerom Koštunicom, nakon čega će biti doneta konačna odluka o njegovom eventualnom imenovanju za ministra odbrane Srbije i Crne Gore.

Paskaš: Nemam uvid u istragu

Načelnik Generalštaba, general Paskaš rekao je novinarima da ne želi da komentariše predlog premijera Srbije Vojislava Koštunice i DSS-a da general-major Zoran Stanković bude postavljen na mesto ministra odbrane, jer to nije u poziciji da čini. On kaže da mu nije poznato da će ga neko pozvati kao eventualnog svedoka u vojnoj aferi, ali da će se, ukoliko to bude od njega traženo, odazvati pozivu.

General Paskaš kaže da nema uvid u rad Vojnog inspektorata i Vojnobezbednosne agencije kada je u pitanju istraga vezana za kupovinu vojne opreme od preduzeća "Mile Dragić". Paskaš je rekao da je Vojni inspektorat u nadležnosti Saveta ministara, dok je VBA u sastavu Ministarstva. "Mi smo objekat istrage, a oni ne rade po mom nalogu", rekao je Paskaš. "Vojna afera ostavila je svakako odraza na Vojsku SCG, ali ne i na moral I borbenu gotovost", kaže on.

Načelnik Generalštaba to je izjavio tokom svečanosti dolaska vojnika septembarske klase u požarevackoj kasarni “Veljko Dugošević”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: