Marović: I dalje ću raditi za SCG

Svetozar Marović je izrazio žaljenje što ne predvodi delegaciju državne zajednice na sednici Generalne skupštine UN.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2005.

20:36

Default images

"Napravio sam grešku prihvatajući da se kao najvažnije pitanje nametnu razgovori o tome - ko će sve biti u delegaciji iz jedne, a posebno iz druge države članice, u kakvom statusu, sa kakvim političkim i državnim prioritetima, koliko zajedničkih, a koliko odvojenih i ranije ugovorenih bilateralnih susreta će svaki član delegacije imati ponaosob", navodi se u Marovićevoj izjavi.

Predsednik SCG je naveo da je to prihvatio "verujući da i na taj način" može pomoći "unutrašnjoj toleranciji u odnosima država članica i njihovih predstavnika, afirmaciji njihovih interesa, koji, konačno, artikulišu osnov, kvalitet i strukturu državne zajednice".

Marović je izrazio uverenje da će delegacija SCG u Njujorku, koju je utvrdio Savet ministara, "legitimno i u najboljoj nameri afirmisati političke interese, prioritete i spoljnopolitičke ciljeve državne zajednice i država članica za što bržim pristupanjem evroatlantskim institucijama i demokratskim rešavanjem svih otvorenih pitanja, kako u odnosu na Kosovo, tako i na odnose Srbije i Crne Gore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: