Svedok: Nisam ušao u hangar

Danas je nastavljeno suđenje za zločin na Ovčari.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2005.

13:11

Default images

U nastavku suđenja grupi od 16 pripadnika Teritorijalne odbrane Vukovara za ratni zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara svedok Saša Radak je izjavio da se ne seća da je video nekog od optuženih na tom poljoprivrednom dobru nekoliko sati pre likvidacije 200 hrvatskih ratnih zarobljenika.

"Prošlo je mnogo vremena, ne mogu da tvrdim sa sigurnošću ni da jesam ni da nisam", rekao je Radak, kom se pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu od 7. jula izdvojeno sudi za učešće u pogubljenjima na Ovčari u noći između 20. i 21. novembra 1991.

Radak je rekao da je najverovatnije 20. novembra posle podne s dva saborca bio između 45 minuta i sat vremena na Ovčari, gde je dolazio do vrata jednog hangara, ali ih je nekoliko naoružanih čuvara u uniformama odvratilo od ulaska. Radak je rekao da se zadržao na Ovčari pošto je među nekoliko stotina civila i vojnika na Ovčari bezuspešno pokušavao da nađe njemu nepoznatog poručnika, koji im je tog jutra naredio da tu dođu, bez objašnjenja šta tačno treba da rade.

Svedok je rekao da se posle neuspešne potrage za poručnikom istog popodneva vratio u Vukovar, a sledećeg jutra u Beograd, i da se više nije vraćao na vukovarsko ratište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: