TURNEJA DOS-A POCINJE 11. DECEMBRA

Izvor: B92

Subota, 09.12.2000.

22:11

Default images
Predizborna turneja DOS-a pocinje u ponedeljak, 11. decembra. Kako prenosi Beta, lideri stranaka, stranacki funkcioneri i kandidati za poslanike obicice, podeljeni u tri grupe, za osam dana oko 50 gradova Srbije. Konvoj, koji ce predvoditi Zoran Djindjic, Vuk Obradovic i Momcilo Perisic, prvog dana posetice Sabac, Sombor i Suboticu, a do kraja turneje obicice Zrenjanin, Pancevo, Smederevo, Pozarevac, Jagodinu, Pirot, Nis, Vranje, Leskovac, Vlasotince, Krusevac, Kraljevo, Kragujevac, Gornji Milanovac, Cacak, Uzice, Novi Sad i Valjevo. Druga i treca grupa, u kojoj ce se smenjivati lideri stranaka, kandidati za poslanike i stranacki funkcioneri, nece praviti turneju, vec niz jednodnevnih poseta gradovima. Druga grupa u ponedeljak putuje u Bor i Zajecar, a treca grupa u utorak u Rasku i Novi Pazar.

Funkcioner DS Cedomir Jovanovic kaze za B-92 da ce lideri DOS-a za deset dana preci sedam hiljada kilometara i u direktnim kontaktima sa ljudima objasniti svoj program i koncepcijske ciljeve. "U direktnom kontaktu sa gradjanima pokusacemo da objasnimo gradjanima zasto je dobro dati glas Demokratskoj opoziciji Srbije i zasto to nije samo glas za DOS, vec za nase drustvo u celini". Jovanovic je naglasio da "smo ovog puta u prednosti s obzirom da imamo jasan program za koji trazimo podrsku". "Mislim da smo duzni da u ovoj kampanji ponudimo odgovore na mnoga pitanja, da smo duzni da ubedimo drustvo da jesmo ona snaga kakva drustvo trenutno ocekuje da budemo - dakle da smo sposobni da na sebe preuzmemo rukovodjenje jednom ruiniranom privredom, jednom zemljom koja je u dobroj meri degradirana". Jovanovic je istakao da ce "ovoga puta mediji biti u prilici da rade svoj posao, a gradjani ce moci putem medija da se obaveste o nasim namerama". Visoki funkcioner DS je dodao da DOS ocekuje sedam okruglih stolova na televiziji. "Mislim da cemo kroz tih sedam dvocasovnih termina biti u prilici da porazgovaramo sa svojom politickom konkurencijom i pred ocima javnosti pokazemo u cemu su sustinske razlike izmedju nas i njih", rekao je Jovanovic za B-92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: