DINKIC: SRJ 20. DECEMBRA U MMF

Izvor: B92

Subota, 09.12.2000.

22:50

Default images
Guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic izjavio je bi SR Jugoslavija mogla da bude primljena u Medjunarodni monetarni fond vec 20. decembra, pisu "Vecernje novosti" u izdanju od nedelje. "Sa MMF-om sva pitanja su resena i aktiviranje naseg clanstva, prema najavama koje smo dobili, moglo bi da usledi 20. decembra. Ulazak u ovu kljucnu medjunarodnu finansijsku organizaciju znacice veliku prekretnicu za SRJ, jer dobijamo zeleno svetlo da smo zemlja u koju se bez rizika moze investirati", izjavio je Dinkic. Kako prenosi Beta, Dinkic je rekao da bi pre 20. decembra trebalo da usledi i formalno skidanje "spoljnog zida" sankcija. "Razloga da bude drugacije, po pitanju tog americkog zaostalog paketa kaznenih mera prema nama, nema jer je i poslednja stavka - sukcesija - resena", izjavio je Dinkic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: