Lukić prvo ide u Hag

Portparol Haškog tužilaštva Florans Artman izjavila je za Dnevni avaz da će haški optuženik Milan Lukić biti izručen Tribunalu.

Izvor: FoNet

Nedelja, 14.08.2005.

17:38

Default images

Sve ostalo, odsluženje kazne na koju je osuđen i postupci za koje mu se sudi u Srbiji, biće rešavani naknadno. O mogućoj odluci da slučaj "Lukić" bude prepušten pravosudju Bosne i Hercegovine, Artman je navela da je to u nadležnosti Sudskog veća u Hagu. Sudsko veće bi trebalo uskoro da donese odluku, s obzirom na to da je Haško tužilaštvo postavilo zahtev da ovaj slučaj bude prosleđen Tužilaštvu BiH.

Ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić, takodje, smatra da bi slučaj Milana Lukića mogao "vrlo verovatno" biti prosledjen pravosudju BiH, zato što prema kriterijumima Haškog tužilaštva ne spada u visokorangirane optuženike. "Ipak, po monstruoznosti zločina koje je učinio, Lukić je zasigurno medju prvih pet haških optuženika", ocenio je Ljajić za Dnevni avaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: