SVILANOVIC OCEKUJE PRVE POMAKE VEC 18. I 19. DECEMBRA

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2000.

15:12

Default images
Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanovic u cetvrtak je izjavio da ocekuje da ce prvi pomaci u resavanju pitanja sukcesije bivse SFRJ biti postignuti vec na sastanku u Briselu, 18. i 19. decembra. U izjavi agenciji SRNA Svilanovic je rekao da se u diplomatskim kontaktima koje je do sada imao u BiH i Hrvatskoj uverio da postoji zainteresovanost da se to pitanje pomeri sa mrtve tacke. Svilanovic ce o sukcesiji u subotu razgovarati i sa predstavnicima Slovenije. Prema njegovim recima, sukcesija je izazov i na strucnom polju, jer bi bar donekle mogla da popravi devizne rezerve svake zainteresovane drzave. Svilanovic je potvrdio da je na sednici Vlade u sredu glavna tema bila sukcesija i najavio da ce, najvjerovatnije, biti formirana komisija koja ce nastaviti ranije zapoceti posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: