"Slučajno" prisustvo davanju izjave

Predsednik OO Pokreta snaga Srbije kaže da se "slučajno zatekao" kada je Milovanović davao iskaz u vezi sa Markom Miloševićem

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2005.

09:07

Default images

"Mogu reći da sam se tog dana slučajno zatekao u zgradi Palate pravde. Tačno je da sam tada video Zorana, bio sam prisutan prilikom davanja izjave, ali sasvim slučajno i ne bih želeo da se u bilo kom kontekstu spominje 'Pokret snaga Srbije Bogoljub Karić', da ima bilo kakve veze sa ovim. Još gore je što se pominje i moje ime kao menadžera Opštine Požarevac", kazao je Predrag Pajić.

Podsećamo da je u intervjuu za “Blic-Evropu” Bogoljub Karić proleća ove godine rekao da će, kada postane premijer, članove porodice Milošević vratiti u zemlju, kako bi se pred domaćim sudovima pokazalo da li su nevini.

Iz izvora bliskih SPS-u nezvanično se saznaje da je Bogoljub Karić u vikendici odbornika SPS-a iz Požarevca, Velibora Bojovića, nedavno održao sastanak sa poslanikom SPS-a Bojanom Kekićem.

Prema spekulacijama domaćih medija, Dragomir Karić navodno je bio umešan u prebacivanje novca porodice Milošević u Moskvu, posle 5. oktobra 2000. godine.

Doskoro oštećeni u procesu protiv Marka Miloševića, Zoran Milovanović, najavio je saopštenje za javnost povodom promene iskaza, kojim je teretio Marka Miloševića, sina Slobodana Miloševića, da mu je pretio.

Dopisnik B92 iz Požarevca, Radoslavka Despotović nije uspela da od Milovanovića sazna koji su bili njegovi motivi da u potpunosti izmeni iskaz pred Okružnim tužilaštvom u Požarevcu i kaže da ga Marko Milošević nikada nije prinuđivao na bilo šta, što je rezultiralo povlačenjem optužnice protiv Miloševića.

Milovanović se u izjavi za B92 kleo pred Bogom i narodom da mu je Marko Milosević pretio da će ga na komade iseći motornom testerom i baciti u Veliku Moravu, ako mu ne prizna ko stoji iza organizacije “Otpor” i ko je finansira, da bi pred tužilaštvom rekao da ga Marko nikada nije prinuđivao na bilo šta.

Marko i Mira će posetiti Slobodana

Marko Milošević se sprema da za nekoliko dana doputuje u Hag i poseti oca, na njegov rodjendan - 20. avgusta.U Hagu treba da se sretne i sa majkom Mirom Marković i da se posle duže pauze porodično okupe, piše Blic od srede. Pozivajući se reči bliskog prijatelja Marka Miloševića, list piše da je mladji Milošević oduševljen i da slavi vest da je Okružno javno tužilaštvo u Požarevcu odustalo od daljeg procesa protiv njega za krivično delo prinude, prenosi FoNet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: