I treći svedok protiv Glavaša

Žarko Puhovski je razgovarao sa trećim mogućim svedokom egzekucije srpskih civila u Osjeku 1991. godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2005.

17:29

Default images

Svedok je pristao i da o svojim saznanjima razgovara i sa hrvatskim državnim tužilaštvom. Novi svedok je građanin Osjeka i bio je pripadnik jedinice Branimira Glavaša takozvane Branimirove odbrambene bojne. On je dao podatke o tome kakva je bila struktura jedinice, kako ta jedinica funkcionisala i kakva je bila vertikala komande u jedinici.

Novi svedok dao je i precizne podatke o krivičnim delima odnosno zločinima koji su počinjeni u Osjeku 1991. i 1992. godine, kaže predsednik hrvatskog Helsinškog odbora Žarko Puhovski: "Taj je gospodin govorio o gospodinu Glavašu, kao o njihovom zapovjedniku, a nije govorio o njegovoj konkretnoj upletenosti ni u jedno kazneno djelo. On je također predao nekoliko dokumenata, popisa, koje ću ja predati državnom odvjetniku i također je izrazio pripravnost na to da čim se to prouči kod državnog odvjetnika, bude na raspolaganju za moguća pitanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: