"Pakistanci nisu bombaši"

Ambasador Egipta u Pakistanu Husein Haridi negira da su građani Pakistana umešani u napade u Šarm el Šeiku.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2005.

11:02

Default images

Egipatska policija traga za šest pakistanskih državljana koje sumnjiči za napade u Šarm el Šeiku, a Haridi je izjavio da oni nemaju veze s podmetanjem eksplozija u egipatskom letovalištu.

Predsednik Pakistana Pervez Mušaraf demantovao je da su teroristički napadi u Šarm el Šeiku organizovani u Pakistanu. "Potpuno je bez osnova tvrditi da je sedište Al Kaide u Pakistanu, a svet mora da shvati da je Al Kaida postala fenomen koji ne može biti pobeđen samo vojnim putem", kaže Mušaraf.

Identifikovan bombaš iz el Šeika

Egipatski istražitelji su identifikovali bombaša samoubicu koji je izazvao jednu od eksplozija u egipatskom letovalištu Šarm el Šeik.

Testiranjem DNK utvrdjeno je da je bombaš samoubica bio Egipćanin Jusuf Badran, stanovnik Sinajskog poluostrva koji je bio povezan sa radikalnim islamskim aktivistima, rekli su bezbednosni zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni, pošto objavljivanje detalja istrage nije dozvoljeno.

Badran se u subotu rano ujutru vozilom sa eksplozivom zaleteo u hotel "Gazala Garden" u Šarm el Šeiku, popularnom letovalištu na Crvenom moru. Policija je zadržala na saslušanju članove Badranove porodice i pokušava da utvrdi ko su mu bili saradnici, rekli su bezbednosni zvaničnici.

Egipatske snage bezbednosti su danas privele još 70 osoba na
saslušanje, čime se broj privedenih osoba popeo na 140.

U seriji eksplozija u Šarm el Šeiku poginulo je u subotu više od 80 osoba i oko 200 je ranjeno.

Bler: Bez šanse za teroriste

Premijer Velike Britanije Toni Bler kaže da teroristima više ne treba dati šansu za napade.

"Bez obzira na opravdanja i izgovore, smatram da ne treba dopustiti ni najmanju mogućnost teroristima da napadnu. Teroristi će uvek izneti neki razlog, a mi ne treba da im damo tu priliku", rekao je Bler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: