Šta biva s Milenkovićem i Prijićem

Sudsko veće na suđenju za ubistvo Đinđića saslušalo je razloge tužioca koji traži da Dejan Milenković postane svedok-saradnik.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2005.

08:40

Default images

Sudsko veće specijalnog suda u suđenjima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i zemunskom klanu saslušalo je na zatvorenoj sednici razloge specijalnog tužioca zbog kojih bi Dejan Milenković Bagzi član "zemunskog klana" prema mišljenju specijalnog tužioca trebalo da bude svedok saradnik. Sednica se nastavlja sutra a Milenkovićev advokat je zadovoljan.

Sednica je održana bez prisustva javnosti, a posle obrezloženja tužioca  Milenković je davao iskaz pred sudskim većem, kaže njegov advokat Lajubiša Radojičić.

Ako Milenković dobije novi status, biće izbrisan sa optužnice koja ga tereti za 12 krivičnih dela, među kojima i pokušaj ubistva premijera Srbije Zorana Dinđića na autoputu Beograd-Zagreb kod Beogradske arene, na Novom Beogradu.

Zabunu stvara činjenica da zahtev da Milenković dobije status svedoka saradnika zastupa specijalni tužilac Jovan Prijić, čiji je status takođe nejasan, s obzirom da mu je u petak istekao mandat: ""Postoje zamenici specijalnog tužioca, koji na suđenju zastupaju optužnicu, i oni će verovatno na ročištu zastupati taj predlog. Kada je reč o Prijićevom mandatu, sigurno je da će on biti obnovljen ako ne bude postavljen novi specijalni tužilac. Ako bude postavljen novi specijalni tužilac, on može i da povuče svoj predlog, ali su to zaista samo pretpostavke", objašnjava Maja Kovačević, portparol specijalnog suda.

Jedini odgovoran za ovu zabunu je republički javni tužilac Slobodan Janković koji imenuje specijalnog tužioca. On međutim kako je saopšteno u Tužilaštvu, još nije odlučio da li će specijalni tužilac za organizovani kriminal ostati Jovan Prijić ili će biti postavljen neko drugi na to mesto. U tužilaštvu je rečeno da će odluka biti doneta tokom nedelje.

Slučaj Dejana Milenkovića direktno je vezivan za opstanak Jovana Prijića kao specijalnog tužioca. Naime, od hapšenja Dejana Milenkovića 16. jula prošle godine u Solunu u javnosti se spekuliše o tome da će Jovan Prijić biti smenjen ili zamenjen nakon isteka mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: