Status Mladićevog obezbeđenja

Pukovnik VSCG Dragomir Krstović jeste penzionisan ali i dalje obavlja funkciju komandanta logistike VSCG.

Izvor: B92

Petak, 22.07.2005.

17:27

Default images

Krstović je u javnosti pominjan kao organizator obezbeđenja Ratka Mladića. Istovremeno kada je Ministarstvo odbrane objavilo da je Krstović penzioner, on je dao intervju Večernjim novostima kao komandant logistike.

Ministar odbrane Prvoslav Davinić kaže da je penzionisanje oficira komplikovan postupak, pa je baš sada trenutak kada je Krstović i komandant u generalštabu i kada za njega ne važe vojni propisi:

"Onog trenutka kada je on penzionisan on više ne podleže pod pravila koja važe za vojna lica, koja moraju da traže saglasnost pretpostavljenih da bi se obraćali štampi. On se obraćao kao manje-više civilno lice. Moram da vam kažem da tu postoji nešto što ljudi van vojske teško mogu da razumeju. Kada nekog penzionišete on na izvestan način ostaje na platnom spisku i u vojsci dva do tri meseca, jer je takva procedura, tako da sada imamo raskorak, da je on praktično penzionisan, ali je tehnički još uvek u vojsci, pa se na njega ne primenjuju ova pravila. Šta će raditi druge službe povodom tih izjava bivših čelnika službe bezbednosti jeste na tim organima, jer on kao civilno lice više ne potpada pod naše ingerencije".

Podsetimo, bivši šef Državne bezbednosti Goran Petrović rekao je da je pukovnik Krstović bio zadužen za obezbeđenje Mladića do kraja 2002. godine.

Pukovnik Krstović tvrdi da nije penzionisan

Pukovnik Vojske Srbije i Crne Gore Dragomir Krstović, za koga je navodjeno u javnosti da je do 2002. godine bio zadužen da čuva haškog optuženika Ratka Mladića, negirao je tvrdnje Ministarstva odbrane da je penzionisan.

"Nikakvo rešenje do mene nije stiglo i ja svoje dužnosti obavljam normalno. Bio sam na bolovanju, a danas sam se vratio. Nema naredbe po kojoj se penzionišem i kao što vidite danas sam normalno došao na posao", rekao je Krstović za "Blic" od subote.

Novinari tog lista zatekli su Krstovića na radnom mestu gotovo u isto vreme kada je ministar odbrane Prvoslav Davinić izjavio da je taj pukovnik nedavno penzionisan, u okviru planiranog smanjenja broja profesionalnih pripadnika vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: