MMF uglavnom zadovoljan

Misija MMF-a ocenila je na kraju višednevne posete Beogradu da su srpske vlasti ispunile najveći deo uslova koje je MMF postavio.

Izvor: B92

Petak, 22.07.2005.

16:58

Default images

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju i Crnu Goru Pirita Sorsa izjavila je da postoje dve oblasti koje su potencijalni problemi, reforma penzionog sistema i privatizacija rafinerija, ali da MMF ostaje pri tim zahtevima. Prema njenim rečima, ključna obaveza Vlade Srbije biće da pripremi prodaju dve NIS-ove rafinerije do početka 2006. godine.

Sorsa je navela da inflacija u Srbiji jeste visoka, ali da postoji mogućnost da se zadrži na 13 odsto: “Ove godine inflacija je već dostigla osam odsto, mi očekujemo da će sa poskupljenjem nafte i struje doći i do rasta drugih cena u julu. Ipak, ostajemo pri proceni da će na kraju godine inflacija biti 13 odsto. To jeste optimistično, ali to je ono za šta se mi zalažemo. Nadamo se da će inflacija početi da usprava do kraja godine, a da bi se to dogodilo preporučujemo Vladi da nastavi sa sprovođenjem čvrste fiskalne i monetarne politike“.

Kada je reč o poslednjoj, šestoj reviziji trogodišnjeg aranžamana sa MMF-om, Pirita Sorsa je navela da je još rano govoriti da li će ona biti pozitivna ili ne, jer je ostalo još dosta toga šta srpske vlasti treba da urade od kraja novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: