Milosavljeviću pritvor 30 dana

Istražni sudija Okružnog suda u Kragujevcu Danica Marinković odredila je pritvor od 30 dana Selimiru Milosavljeviću iz Kragujevca.

Izvor: B92

Petak, 22.07.2005.

09:54

Default images

Milosavljeviću je pritvor određen zbog sumnje da je pokušao da ubije advokata Tatomira Lekovića, supervizora Fonda za humanitarno pravo. Sudija Danica Marinković izjavila je za B92 da je sprovođenje istrage predložila sinoć, posle saslušanja Milosavljevića, oštećenog Lekovića i svedoka.

Podsetimo, osumnjičeni Milosavljević je advokata Lekovića sačekao juče ispred zgrade suda, a zatim ga pratio do obližnje ulice, gde ga je napao drvenom držaljkom za sekiru, koju je prethodno kupio na pijaci, i zadao mu više udaraca po glavi i telu. Kako B92 nezvanično saznaje, Milosavljević je bivši klijent advokata Lekovića.

Leković je, kao posledicu napada, pretrpeo potres mozga, povrede grudnog koša i desnog ramena i trenutno je hospitalizovan na odelenju neurohirurgije. Supruga i ćerka Tatomira Lekovića izjavile su na konferenciji za novinare, da je Tatomir posle davanja intervjua za Radio Slobodna Evropa, dobijao pretnje da će biti likvidiran, putem telefona, elektronske pošte, kao i SMS poruka. Prijatelj advokata Lekovića, Ranko Milosavljević, potvrio je da je Leković dao intervju za Radio Slobodna Evropa o zločinima pripadnika paravojne jedinice MUP-a Škorpioni i da mu je Leković rekao da sumnja da mu pretnje upućuju osobe koje traži Haški tribunal. Fond za humanitarno pravo, čiji je Leković supervizor, zatražio je hitnu istagu o napadu na kragujevačkog advokata, ističući da je Leković i ranije bio izložen pritiscima od strane kriminalnih grupa i pripadnika policije koji su učestvovali u ratnim zločinima, javlja dopisnik B92 Tamara Sretenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: